Известие

Collapse
No announcement yet.

Стоповете ми не светят - моля за помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стоповете ми не светят - моля за помощ

Всъщност мисля че светят, но непрекъснато, а не когато е натисната спирачка, но пък е странно, че третия стоп изобщо никога не свети. Възможно ли е от изключването и включването на датчиците на ABS нещо да се е огелпила електрониката и да си мисли, че постоянно има натисната спирачка (но пак остава загадката с третия стоп). Снощи проверих бушоните отпред до филтъра на купето и отзад в багажника и излезе, че отпред имаше стопен един 15 амперов, но пък всичко в колата си работи. Прилагам и една снимка на която колата е на контакт със запалени фарове.
    166 2.4 JTD

Re: Стоповете ми не светят - моля за помощ

Първоначално публикувано от sohm
    Всъщност мисля че светят, но непрекъснато, а не когато е натисната спирачка, но пък е странно, че третия стоп изобщо никога не свети. Възможно ли е от изключването и включването на датчиците на ABS нещо да се е огелпила електрониката и да си мисли, че постоянно има натисната спирачка (но пак остава загадката с третия стоп). Снощи проверих бушоните отпред до филтъра на купето и отзад в багажника и излезе, че отпред имаше стопен един 15 амперов, но пък всичко в колата си работи. Прилагам и една снимка на която колата е на контакт със запалени фарове.
    ABS-а няма нищо общо с лампите на стоповете. Те се включват от прекъсвач, монтиран на педала на спирачката, който подава сигнал към модул М45, който се намира до кутията с предпазители в купето, вляво от водача. Този модул управлява всички задни светлини, трети стоп, габарити и др., както осветление и индикация на таблото.
    По описанието ми се струва, че или прекъсвачът на педала е блокирал, или се е повредил споменатия модул.
    Лошата новина е, че не съм чувал някой да е ремонтирал М45, а нов е около 300 лв.
    164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

провери си стоп машинката която се намира под педала на спира4ката
      166 , 2.4жтд, 99г. 136рs

Comment

На старата ми Ланча Капа въпросната клюкарка (модулът, който дава информация коя крушка е изгоряла) беше изгоряла и въпреки това стоповете светеха - просто ми даваше лъжлива информация, че стоповете не светят.

Но наистина е адски скъпа дееба и клюкарката и не може да се ремонтира
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

За късмет се оказа най-тривиалното - стоп-машинка. Не разбрах каква е точно повредата, щото на жичкаджията не му се говореше много-много, но вече ми е ясно, че прехвалените "Бош" на кукленско шосе нищо не успяха да аправят, оттам ме пратиха при Джими в двора на "Мототехника" и той като каза, че нищо не може да направи ме прати при тия пичове на рогошко шосе. Забравих как се казва сервиза, ама им имам номера и знам, че ми взеха само 20 лв. - по едно време чак кошмари сънувах за тоя модул за 300лв
          166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от sohm
            За късмет се оказа най-тривиалното - стоп-машинка. Не разбрах каква е точно повредата, щото на жичкаджията не му се говореше много-много, но вече ми е ясно, че прехвалените "Бош" на кукленско шосе нищо не успяха да аправят, оттам ме пратиха при Джими в двора на "Мототехника" и той като каза, че нищо не може да направи ме прати при тия пичове на рогошко шосе. Забравих как се казва сервиза, ама им имам номера и знам, че ми взеха само 20 лв. - по едно време чак кошмари сънувах за тоя модул за 300лв
            Стига пък ти бе.
            Караш 166-ца, тези 300лв са троха, не могат да те уплашат
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Триста лева са си триста лева откъдето и да ги погледнеш, а и предпочитам да ги дам за едни прилични предни дискове и накладки, отколкото за няква платка, дето сигурно производствената й цена е 2.68лв.
              166 2.4 JTD

Comment

Мдааа
                Бая народ се изхранва на наш гръб
                164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от S@gittarius
                  Мдааа
                  Бая народ се изхранва на наш гръб
                  Яка гърбина трябва, за да си алфист
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90